Starcraft 2, Casten, Domotica, Android & Systeembeheer?!

Door Wiebbe op dinsdag 29 maart 2011 13:37 - Reacties (6)
Categorie: Random, Views: 3.541

De Intro

Ja, je leest het goed. Wat hebben Starcraft 2, Casten, Domotica, Android en Systeembeheer samen? Dat ze allemaal gaan over punten waar ik altijd mee bezig ben!
De Catch
Ja, heel flauw.. ik weet het, maar je moet toch wat om mensen je Blog te laten lezen? Het is nu bijna precies 1 jaar geleden dat ik begon te mekkeren over Macbooks in een Windows AD omgeving. En het is weer een extra jaar geleden sinds ik begon met Android programmeren (iets met eierwekkers enzo!)
Android!
Sinds vorig jaar zijn er toch altijd weer leuke dingen gebeurd! Android Treintijden is verkozen tot applicatie van 2010 door tweakers gebruikers. Daar was ik uiteraard erg blij mee, wel is het jammer dat Treintijden nu zo achterloopt op de rest van alle apps. De applicatie heeft een verouderde core voor de verwerking van de NS website en hij heeft een sterk verouderde en saai uiterlijk! De meeste apps zijn nu helemaal strak en netjes vormgegeven!

Toch staat het op de planning om TT 3.0 ooit nog uit te brengen. Complete rewrite van de engine, hele nieuwe interface en nieuwe betere features! Het klinkt altijd leuk, maar of het er gaat komen? Goede vraag, weinig tijd en zoveel te doen... Wel staat er wellicht nog wat op de planning voor het geven van Android workshops, maar misschien later daar nog meer over!

Starcraft 2

Op dit spel heb ik gewoon echt jaaaaaaaaaaaaren gewacht. Ik heb altijd al een echte RTS gamer geweest en Starcraft 2 moest voor mij de game worden die alles ging bieden. Is dat gelukt? Ja, op zich wel. Heb ondertussen iets van 650+ games erop zitten, gecombineerd 1vs1, 2vs2 en 3vs3 met wat vrienden. En ben (naar mijn eigen idee) ergens geranked in lage master.

Aangezien ik weinig tijd heb, zit ik nu nog steeds vast in Diamond, maar ik moet wel al tegen Diamond 3500+ mensen en lage masters speler. Volgens mij staat ook de ladder cast nu dus ik kan toch niet omhoog.
Casten!
Wat veel mensen niet weten is dat ik ongeveer 5/6 jaar lang warcraft III games heb gecast op Live en Offline events. Via de toen nog Netgamez Radio en op veeeel offline events (Lans ed) heb ik alle wedstrijden (meestal alleen) gecast.

Eigenlijk wil ik ook een goede cast gaan opzetten voor Starcraft 2. Naar mijn idee is er nog niet echt een goed channel voor Nederlandse casting van Starcraft 2. Het zal waarschijnlijk een soort combinatie worden van HuskyStarcraft en Day[9]. Nou is mijn kennis echt never nooit niet zo goed als die van Day[9] maar wel beter dan die van Husky. Dus wellicht kan ik daar ergens tussen in gaan zitten..

De vraag is hoe ik dat ga doen, youtube? Justin.tv? Posten op fora ed? Me aanbieden voor websites? Ik weet het allemaal niet! Ook de tijd die ik nodig heb is natuurlijk shaars tegenwoordig ;)

En dan nog, is er wel vraag naar? Of heb ik dan 10 views per week? Of moet ik het gewoon doen omdat ik het leuk vind om te doen? Misschien probeer ik of ik de games van aankomend tweakers tournooi mag casten naar de 2 al aanwezige casters..

Domotica

Ook zit ik als tweaker altijd naar nieuwe dingen te zoeken die ik kan aanpassen/tweaken. Ik heb nu al een jaartje een echte HTPC, met een AnySee eraan hangen. Heb dus nog maar 1 apparaat voor DVD,TV en Films/Series die ik download met CouchPotato/SickBeard en SABNZBd. Perfecte opstelling en mijn vrouw en kinderen willen ook echt niet meer zonder!

Maar.. ik wil meer! Ik wil eigenlijk al mijn lichten en verwarming koppelen aan mijn server. Zodat ik via een website ergens touchscreen schermen kan ophangen om mijn huis te biedenen als ik thuis ben of als ik zelfs op vakantie ben..

Kost wel aardig wat geld, en als je net begint zijn er zoveeeeel systemen die met verschillende protocollen werken dat ik echt niet meer weet waar ik moet beginnen..

Je hebt X10, KaKu en HomeMatic en nog meer dingen. Allemaal andere prijzen en andere onderdelen..

Het mooie aan HomeMatic is dat er standaard een PC controller is die je kan kopen. Kost maar 30 euro ofzo maar je kan alles bedienen.. Nadeel? Software is in het duits!

KaKu heeft nu wel een USB achtig apparaat, maar of het werkt? Voor §179 vind ik het een dure aanschaf als het niet werkt..

X10 is leuk en aardig, maar niet bi-directioneel en werkt niet altijd. Als je een beetje vrouwen kent weet je dat verbeteringen in het huis qua techniek aardig zijn, maar ze moeten wel altijd werken.

Keuze's Keuze's!

Beheer

Nu heb ik lekker geen zin meer om het ook nog over Beheer te gaan hebben. Dat is sowieso meer mijn werk en niet mijn hobby dus dat bewaar ik voor een andere keer ;)

Volgende: Als er een macbook over de dam is... 04-'10 Als er een macbook over de dam is...

Reacties


Door Bjorn, dinsdag 29 maart 2011 15:15

Je zou eens bij Rage TV of H2K.tv kunnen aankloppen of bij fuZion. Die zoeken altijd casters en geloof dat ze nog niks hebben voor SC2.

GL :)

Door Tweakers user muppet99, dinsdag 29 maart 2011 15:17

Ik weet wel dat maritek X10 gebruikt. Ik heb er zelf ook een paar keer naar gekeken. Wel makkelijk icm met media center. Als je een film gaat kijken past de verlichting zich daar 'automagisch' op aan. Ik wist trouwens niet dat X10 niet bidirectioneel was.

Maar er zijn verschillende oplossingen te bedenken. ik neem aan dat je bij de HTPC voor de windows standaard bent gegaan? Als je van knutselen houdt denk ik dat je met een open standaard/soldeerbout wel een leuk eind kan komen zonder al te veel geld kwijt te zijn.

Door Tweakers user MazeMouse, dinsdag 29 maart 2011 15:42

Casten moet je altijd alleen maar doen omdat je het zelf leuk vind. De viewers komen dan vanzelf wel :)

Door Stone_NL, dinsdag 29 maart 2011 15:52

X10 is/kan wel degelijk bi-directioneel zijn. Maar als je wens is dat het stabiel en altijd moet werken zijn alle drie de genoemde systemen niet de goede keus.

Bij domotica is het belangrijkste dat je werkt vanuit wat je wensen zijn. Zeker als je het doet op een klein budget (klein is alles onder de 10 duizend euro voor een gehele woning). Een touchscreen welke enkel de schakelaars vervangt heeft niet zoveel meerwaarde. Nadat de gimmick-waarde er af is, is een lamp aanzetten door op een touchscreen het zelfde als op de schakelaar drukken. Het geeft pas een meerwaarde wanneer je dingen kunt automatiseren of vereenvoudigen. Voor geprogrammeerde licht-scenes voor tijdens het diner of ontbijt, of een romatische voor op de slaapkamer. Maar denk ook aan de verlichting die automatisch dimt als je een film start. Of vol aan gaat als je op pause drukt. Maar hiervoor heb je wel een koppeling nodig tussen je domatica systeem en je av-systeem. Om zich niet zo een heel groot probleem maar als je de av-installatie gaat aansturen via het touchscreen moet dit wel draadloze zijn. Een film start je vanaf de bank, niet vanaf de ophang-plaatst bij de deur. Een ipad/tablet is het een goedkope optie voor, maar deze schakel vaak de wifi verbinding uit als deze niet wordt gebruikt. Het aanmelden duurt vaak maar een paar seconden. Maar dat zijn al een paar seconden te veel als je dat telkens moet wachten om een lamp uit te zetten of het volume aan te passen.

vergeet daarbij niet wat je back-up systeem wordt. Leuk dat alles wordt geregeld vanaf een server, maar als deze crash hoe snel heb je dan een werkende vervanging? een weekendje geen mailserver is lastig, maar een weekend geen licht in het toilet is al snel onaceptable voor de vriendin/vrouw.

Door Tweakers user Gropah, dinsdag 29 maart 2011 19:35

over casten:

kijk eens naar xsplit icm justinTV. Werkt perfect!

http://www.justin.tv/followgrubby en http://www.justin.tv/guussieboy ( O-) ) zijn goede voorbeelden van deze combi

Door Yorick, donderdag 31 maart 2011 23:02

Al mee gekregen dat de NS api beschikbaar is? Misschien een leuke motivatie voor je ;)

http://www.ns.nl/cs/Satellite/reizigers/api

Reageren is niet meer mogelijk