Starcraft 2, Casten, Domotica, Android & Systeembeheer?!

Door Wiebbe op dinsdag 29 maart 2011 13:37 - Reacties (6)
Categorie: Random, Views: 3.536

De Intro

Ja, je leest het goed. Wat hebben Starcraft 2, Casten, Domotica, Android en Systeembeheer samen? Dat ze allemaal gaan over punten waar ik altijd mee bezig ben!
De Catch
Ja, heel flauw.. ik weet het, maar je moet toch wat om mensen je Blog te laten lezen? Het is nu bijna precies 1 jaar geleden dat ik begon te mekkeren over Macbooks in een Windows AD omgeving. En het is weer een extra jaar geleden sinds ik begon met Android programmeren (iets met eierwekkers enzo!)
Android!
Sinds vorig jaar zijn er toch altijd weer leuke dingen gebeurd! Android Treintijden is verkozen tot applicatie van 2010 door tweakers gebruikers. Daar was ik uiteraard erg blij mee, wel is het jammer dat Treintijden nu zo achterloopt op de rest van alle apps. De applicatie heeft een verouderde core voor de verwerking van de NS website en hij heeft een sterk verouderde en saai uiterlijk! De meeste apps zijn nu helemaal strak en netjes vormgegeven!

Toch staat het op de planning om TT 3.0 ooit nog uit te brengen. Complete rewrite van de engine, hele nieuwe interface en nieuwe betere features! Het klinkt altijd leuk, maar of het er gaat komen? Goede vraag, weinig tijd en zoveel te doen... Wel staat er wellicht nog wat op de planning voor het geven van Android workshops, maar misschien later daar nog meer over!

Starcraft 2

Op dit spel heb ik gewoon echt jaaaaaaaaaaaaren gewacht. Ik heb altijd al een echte RTS gamer geweest en Starcraft 2 moest voor mij de game worden die alles ging bieden. Is dat gelukt? Ja, op zich wel. Heb ondertussen iets van 650+ games erop zitten, gecombineerd 1vs1, 2vs2 en 3vs3 met wat vrienden. En ben (naar mijn eigen idee) ergens geranked in lage master.

Aangezien ik weinig tijd heb, zit ik nu nog steeds vast in Diamond, maar ik moet wel al tegen Diamond 3500+ mensen en lage masters speler. Volgens mij staat ook de ladder cast nu dus ik kan toch niet omhoog.
Casten!
Wat veel mensen niet weten is dat ik ongeveer 5/6 jaar lang warcraft III games heb gecast op Live en Offline events. Via de toen nog Netgamez Radio en op veeeel offline events (Lans ed) heb ik alle wedstrijden (meestal alleen) gecast.

Eigenlijk wil ik ook een goede cast gaan opzetten voor Starcraft 2. Naar mijn idee is er nog niet echt een goed channel voor Nederlandse casting van Starcraft 2. Het zal waarschijnlijk een soort combinatie worden van HuskyStarcraft en Day[9]. Nou is mijn kennis echt never nooit niet zo goed als die van Day[9] maar wel beter dan die van Husky. Dus wellicht kan ik daar ergens tussen in gaan zitten..

De vraag is hoe ik dat ga doen, youtube? Justin.tv? Posten op fora ed? Me aanbieden voor websites? Ik weet het allemaal niet! Ook de tijd die ik nodig heb is natuurlijk shaars tegenwoordig ;)

En dan nog, is er wel vraag naar? Of heb ik dan 10 views per week? Of moet ik het gewoon doen omdat ik het leuk vind om te doen? Misschien probeer ik of ik de games van aankomend tweakers tournooi mag casten naar de 2 al aanwezige casters..

Domotica

Ook zit ik als tweaker altijd naar nieuwe dingen te zoeken die ik kan aanpassen/tweaken. Ik heb nu al een jaartje een echte HTPC, met een AnySee eraan hangen. Heb dus nog maar 1 apparaat voor DVD,TV en Films/Series die ik download met CouchPotato/SickBeard en SABNZBd. Perfecte opstelling en mijn vrouw en kinderen willen ook echt niet meer zonder!

Maar.. ik wil meer! Ik wil eigenlijk al mijn lichten en verwarming koppelen aan mijn server. Zodat ik via een website ergens touchscreen schermen kan ophangen om mijn huis te biedenen als ik thuis ben of als ik zelfs op vakantie ben..

Kost wel aardig wat geld, en als je net begint zijn er zoveeeeel systemen die met verschillende protocollen werken dat ik echt niet meer weet waar ik moet beginnen..

Je hebt X10, KaKu en HomeMatic en nog meer dingen. Allemaal andere prijzen en andere onderdelen..

Het mooie aan HomeMatic is dat er standaard een PC controller is die je kan kopen. Kost maar 30 euro ofzo maar je kan alles bedienen.. Nadeel? Software is in het duits!

KaKu heeft nu wel een USB achtig apparaat, maar of het werkt? Voor §179 vind ik het een dure aanschaf als het niet werkt..

X10 is leuk en aardig, maar niet bi-directioneel en werkt niet altijd. Als je een beetje vrouwen kent weet je dat verbeteringen in het huis qua techniek aardig zijn, maar ze moeten wel altijd werken.

Keuze's Keuze's!

Beheer

Nu heb ik lekker geen zin meer om het ook nog over Beheer te gaan hebben. Dat is sowieso meer mijn werk en niet mijn hobby dus dat bewaar ik voor een andere keer ;)

Als er een macbook over de dam is...

Door Wiebbe op zondag 4 april 2010 10:07 - Reacties (40)
Categorie: Random, Views: 5.846

Zo, hier ben je dan opeens weer na bijna 1 jaar lang. Qua Android ontwikkeling is het best hard gegaan, na mijn "simpele" tutorials ben ik verder gegaan met Android T-Belstatus en daarna met Treintijden. Ondanks dat, wil ik het niet hebben over Android of zelfs over Java!

Sinds mijn vorige post ben ik begonnen als docent Informatica op een middelbare school. Erg leuk werk om kids van 15/16 (ook al mag ik ze van hun geen kids meer noemen, ze zitten tenslotte al in 4/5Havo ;) ) te leren wat programmeren nou een beetje inhoudt en om ze alvast een basis mee te geven voor het HBO.

Maar naast het lesgeven doe ik ook aan systeembeheer/applicatiebeheer/werkplekbeheer, echt zo'n mengelmoesje aan beheer "dingen". En het verhaal waar ik het nu over ga hebben is een situatie die mij vreselijk irriteert!

Blijkbaar is het zo in het onderwijs (ondanks de financiŽle crisis ed :P) dat er toch nog overal potjes met geld liggen. Zo ook dus bij mij op school. Met dit potje met geld is besloten om voor al het personeel een regeling aan te bieden:

Elk personeels lid mag een keuze maken tussen een fiets of een laptop op kosten van de school. Deze worden uiteraard alleen maar zakelijk gebruikt ;). Aangezien ons gehele netwerk draait op Windows was de keuze voor een laptop met Windows nogal snel gemaakt. Wij hebben op alle workstations Windows XP (met uitzondering van mijn werkbak, die heeft Windows 7 aangezien beheren van Windows 2008 irritant is met de oude RSAT tools!) en 99% van mijn collega docenten hebben thuis en op school alleen met Windows XP gewerkt.

Qua budget is er 749 euro per docent gereserveerd, ruim voldoende voor een lekkere laptop waar je goed op kan officen, powerpointen en nog meer simpele dingen.

Maar aangezien mensen een gegeven paard altijd in de bek moeten kijken, krijg je bij een aantal alternatievelingen gezeik dat het een Windows laptop is geworden.. Goed, ik kan het me voorstellen dat je graag een macbooc wil hebben als je thuis en qua werk alleen met Mac's werkt. Het zijn vooral mensen in de techniek/muziek die een Apple willen hebben, iets wat ook komt door de software die daar beschikbaar is.

Helaas is het zo dat die mensen ook meteen de leken van de school gaan proberen te overtuigen dat een Apple toch echt beter is dan Windows. Dus wat gebeurt er nu?

Na het mailtje over de keuze, krijg je nu een "Allen Beantwoorden" mail wisseling over de gehele school over de Apple laptops. En dan krijg je (logischerwijs) vragen als:
Is het heel moeilijk en kostbaar de programma's die we nodig hebben, Office 2007 en toegang tot het school domein te installeren?
Ja leuk.. Maar nu gaan dus mensen die nog nooit met Apple hebben gewerkt kiezen voor een Apple? Ik heb ze allemaal heel duidelijk gemaakt dat de helpdesk op school ze 0% zal gaan helpen met het gebruik van hun Apple.. Maar aangezien door de Apple fanaten altijd wordt vertelt hoe simpel en snel Apple te gebruiken is moet dat wel perfect zijn :/

Ik heb nu al genoeg aanmeldingen van gebruikers die al niet hun wachtwoord in windows kunnen wijzigen aan de hand van de GPO (8 tekens, 1 hoofdletter, 1 kleine letter en een getal) en die gaan nu een totaal nieuw systeem gebruiken? Hoe goed Apple ook is, een drempel om het nieuwe systeem te leren is er altijd...

Maar goed, de keuze is gemaakt ,ze gaan voor de Apple. Als het aan mij had gelegen had ik de mensen niet een de keuze geboden, een Windows laptop/Fiets.. thats it! Maar helaas werkt het dus niet zo! Ik ben erg benieuwd wat voor prachtige situaties we gaan krijgen en of de "Apple boys" in school de ondersteuning gaan bieden voor de installatie/hulp van de software :P

Dit is trouwens geen Apple bash maar meer een "stomme" gebruikers bash. Ik ben zelf altijd een Windows man geweest en heb niks met Apple.. maar aan sommige dingen irriteer ik me dan mateloos -_-

BlogPost Post = new BlogPost();

Door Wiebbe op dinsdag 17 maart 2009 13:26 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Random, Views: 12.422

Nog een blog in de grote zee van tweakblogs. Waar rusman en bubbles zich zorgen maken of hun blogs uberhaupt nog wel gelezen zullen worden, probeer ik er maar gewoon een toe te voegen.

Wat heeft het dan voor nut vraag je jezelf nog af? Tja, daar gaat het niet helemaal denk ik. Het idee is om hier te plaatsen wat ik tegen kom tijdens mijn "codeer" ervaringen op het werk en prive. Wellicht heeft iemand er nog wat aan of geven ze mij wat tips om mijn code beter en netter te maken!

Qua code kan je het meeste verwachten in C#, PHP, javascript en helaas ook nog eens van Visual Basic Script. (Jaja, hier op het werk worden voor sommige delen nog erg oude talen/systemen gebruikt!) Rechtstreekse sourcecode zal je natuurlijk niet te zien krijgen, daar rust alle copyright op van mijn werkgever. Maar snippets zijn gelukkig wel altijd mogenlijk!

Qua ervaring zit ik pas een jaar echt in het bedrijfsleven. Ik ben afgestudeerd in mei 2008 van de HHS in Informatica. Het leuke (of juist niet, dat vraag ik me altijd af!) is dat je hier erg breed word opgeleid. Dus van het in kaart brengen van een bedrijfs proces tot aan het daadwerkelijk bouwen van een solution hiervoor. Helaas gebruik ik dit totaal niet tijdens mijn werk. De enige amibitie die ik professioneel heb is toch wel de game industrie in gaan. Het probleem hiermee is dat je toch weer veel ervaring moet hebben.

Anyway, mijn huidige projecten prive zijn een LED Bar verlichting voor in mijn woonkamer, een Laptop mod clock voor aan de muur en nog wat losse PHP systemen. Wellicht daar hier wat meer over.